Мощността на ГЕРБ понамаля, заяви Борисов

Според експремиера поотделно никой не може да бие БСП и ДПС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи Реформаторският блок да излезе с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление. По думите му – това ще успокои всички в център-дясно, ще ги обедини, ще ги зареди с енергия и ще покаже, че "можем да работим заедно след това."

"Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии", обясни бившият премиер. По думите му това включва ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на Кунева и др.

"Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе поотделно никой не може да бие БСП и ДПС заедно. Аз го правих няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма. И трябва да се обединим повече хора", каза още Бойко Борисов.

Той призова за незабавното свикване на извънредно заседание на Народното събрание. На него трябва да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета.
Пред "Радио Благоевград" лидерът на ГЕРБ добави, че в момента събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция.

"Въпросът е, че сега, когато президентът наложи ветото, БСП, ДПС и Атака вместо веднага да се съберат, веднага да прегласуват актуализацията - ако не лъжат, щяха да се съберат веднага, те ще заседават на 30 август, когато им свършва почивката. И затова ние инициирахме - така, както е по закон, подписка да ги съберем още следващата седмица, да изговорим още веднъж това, което е опасно, и това, което е ненужно или това, което, да речем, неминуемо ще мине", допълни бившият премиер.

Според него така поне хората ще са по-наясно с гласуваните промени.

Бойко Борисов каза, че ще свикат парламента още следващата седмица.

"Да им предложим да се съобразят и с президентското вето с неговите много добри аргументи. Поне в частта, в която е видно, че грешат. Да не я приемат, да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари", каза още Борисов.