Левски с ултиматум за победа над Берое

Чужденците на "Герена" треперят за местата си дори при частичен неуспех

Левски излиза за задължителна победа в днешния мач с Берое от 4-ия кръг на "А" група. На "Герена" още помнят загубения от "заралии" финал за Купата на България от преди няколко месеца. Мачът завърши наравно - 3:3, в редовното време, въпреки че през втората част 'сините" играха с човек по-малко, а 10 минути преди края губеха с 1:3. При изпълнението на дузпите обаче старозагорският тим бе по-съсредоточен и стигна до крайния успех.

"Сините" много добре осъзнават, че двубоят на "Герена" може да се окаже от изключително значение за развоя на сезона. През седмицата собственикът Тодор Батков размаха пръст на чужденците, като ги обвини в това, че мислят преди всичко за пари, а не за представянето си на терена. При евентуален дори частичен неуспех срещу Берое не е изключено някои от иностранците да си стегнат багажа от "Герена". В прав текст на футболистите на Левски е било обяснено, че ако отборът продължава да лъкатуши в представянето си, ще последват сериозни санкции.

Сръбският наставник няма особени проблеми при избора си на титулярен състав. Йоканович ще заложи на диамантения вариант на схемата 4-4-2. На върха на атаката ще действат Цветан Генков и Гари Родригес. Зад тях ще оперира Владимир Гаджев. Не е изключено обаче тази позиция да бъде заета от португалеца Рамос, а Гаджев да действа в средата на терена.

Треньорът на Берое Петър Хубчев пък няма да може да разчита на двама от португалците в състава си. Халфът Алберто Лоузейро и нападателят Елио Мартинс се подготвят самостоятелно и ще бъдат готови за игра сле днай-малко две седмици. В групата обаче попадна бразилският халф Евандро Ронкато, който бе уреден с картотека през седмицата. Почти сигурно обаче "кариоката" няма да започне от първата минута.

Наставникът на 'заралии" може да направи поне две промени в състава си за двубоя с Левски. Хубчев ще заложи на схема 4-2-3-1. Нападателят Венцислав Христов е напълно възстановен от контузията си и именно той ще води атаката на "заралии" на "Герена". Португалецът Давид Каядо ще действа по левия фланг на атаката, а по десния ще играе Здравко Илиев. Зад изнесения напред Христов пък ще действа капитанът Георги Андонов. "Заралии" няма да изневерят на стила си и отново ще разчитат на плътно прибрана халфова линия и мълниеносни контраатаки. Именно с подобен стил на игра преди няколко седмици Берое спечели Суперкупата на България.

В предишния кръг Левски победи с 2:0 Пирин в Гоце Делчев. В същото време Берое падна с 1:3 от Локомотив в Пловдив.

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК