Уволнената кметица: Спрях желания на хора от ГЕРБ за апартаменти и парцели

Десислава Желязкова може и да се върне като кмет на "Западен", ако областният върне решението на общинския съвет

Спрях желания на хора от ГЕРБ за апартаменти и парцели. Не подписах промяна предназначението на 10 декара зелени площи край Братската могила, на които е хвърлено око. Това обяви пред TV7 уволнената кметица в район Западен в Пловдив Десислава Желязкова. "Имаше интерес от хора от ГЕРБ за общински апартаменти и парцели, но не стана нищо. На територията на МОЛ Пловдив трябваше да бъде възстановено озеленяването, но нищо не се е случило още. Става въпрос за неспазване на закона, който се чете са както дяволът чете евангелието. Явно община Пловдив не желае да се грижи за града и хората. Гони се само облагодетелстване и комисионни, а хората в града нямат значение", добави Желязкова.

Тя бе начело на западната администрация 2 години, а в началото на месеца изненадващо Иван Тотев предложи тя да бъде освободена. Желязкова все още не е подала оставка от ГЕРБ, защото иска да чуе становището на партийното ръководство.

Решението за отстраняването й може да бъде върнато от областния управител Венцислав Каймаканов и нищо чудно отново да се върне като районен кмет.

"Ще се боря до последно, защото така съм възпитана. Ще отстоявам позициите си, за да покажа на младите, че има смисъл да останат", заяви Желязкова.

Наследникът й на поста Димитър Колев е 35-годишен икономист, който е получил предложението да стане районен кмет от пловдивския градоначалник Иван Тотев.