Потърпевшите от вчерашната електроавария ще останат без обещетения

Спирането на тока е в резултат на непредвидени обстоятелства и при това положение от ЧЕЗ не дължат обезщетение.

Потърпевши от вчерашната авария в София искат от ЧЕЗ да ги овъзмезди за претърпените загуби от липсата на ток, съобщи bTV.

От компанията заявиха, че всеки недоволен клиент може да подаде жалба, за да си търси правата. Все пак обаче вчерашната авария е станала при форсмажорни обстоятелства, така че не дължат обезщетение.

В 11 ч. на обяд вчера туристическата агенция на Румяна Балтова остава без ток.

"Нямаме интернет, нямаме достъп до никаква резервационна система, нямаме телефони, оказа се, че и те работят само с ток, нямаме нищо, телефоните, които слава богу не бяха им паднали батериите", обясни Балтова.

От неколкократното спиране и пускане на тока по време на аварията изгаря дънната платка на един от компютрите в офиса. Собственичката на агенцията пита как е възможно толкова голямо предприятие, на което е дадено цялото електроснабдяване на цяла една, не само на София, на цяла една голяма област от България да няма някакъв закон, който да го задължи, когато направи такъв голям гаф, в крайна сметка да си го поеме.

Вчерашната авария стана при планов ремонт на високоволтов кабел. От ЧЕЗ обясняват, че спирането на тока е в резултат на непредвидени обстоятелства или форсмажор и при това положение не дължат обезщетение.