33 градини в ремонт, няма да ги затварят

Мисия Пловдив

13-08-2013, 15:08

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна масовият ремонт на забавачки (СНИМКИ)

Кметът даде старт на втория лот на проекта по фонд "Козлодуй"

Кметът Иван Тотев даде старта на втория от общо 5-те лота на спечеления от общината проект по Международен фонд „Козлодуй” за изпълнение на енергийно ефективни мерки в 28 общински детски и учебни заведения.

В намиращата се в район „Централен” ЦДГ „Искра”, където днес беше поставено началото на ремонтните дейности, дойдоха и районните кметове, съобщиха от община Пловдив.

В този обект освен санирането, предстоят и много други промени. Отоплението преминава от течно гориво на газ. „Искра” е първата градина, в която по програмата започва изграждането на соларна инсталация за подгряване на водата. Комбинирането на тази соларна инсталация с газовата система ще минимализира максимално разходите, което ще се отрази пряко и върху разходите на Община Пловдив, подчерта инж. Тотев.

Това ще позволи през следващата година да увеличим броя на детските градини, техния персонал и издръжката на децата, като номиналната сума, която изразходва общината остане същата, допълни той. Засега 11,5 млн. лв. струва издръжката на 65-те детски градини и ясли в Пловдив. Със същата сума догодина вече ще се поддържат близо 70 обекта. Същевременно ще се подобри и качеството на услугата.

По време на реконструкциите почти никъде няма да се затварят градините, а по изключение това ще става да два-три дни, така че родителите може да са спокойни, увери инж. Тотев.

Кметът припомни, че с икономията от близо 1,5 млн. лв., реализирана като резултат от перфектно проведените обществени поръчки, догодина енергийно ефективни мерки ще бъдат изпълнени в още 5 обекта.