Вижте изпепеляващата любов на "Кармен от Факултето" в Летния театър утре

Бургас Лайф

13-08-2013, 15:18

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Кармен от Факултето" на Нешка Робева в Бургас

Представлението ще се играе утре в Летния театър от 21 часа

Прочутият фолклорен ансамбъл "Нешънъл арт" на емблематичната Нешка Робева ще изнесе пред бургаската публика най-новия си спектакъл "Кармен от Факултет". Представлението ще се играе утре в Летния театър от 21 часа.

В главната роля на ще се превъплъти талантливата Галина Маринова, "Съдбата" ще бъде представена от Елена Карасева, а Любовта – Боряна Гинева. Музиката е едно смело съчетание между най-популярните арии на "Кармен", използвайки музиката на Бизе, групите "Де Падре", "Трансформейшън" и различни преработки на циганки и български фолклор.

В танцовия състав участват 36 момичета и момчета, които са изцяло посветени на популяризирането на българския и балкански фолклор от 2000-та год. Спектакълът, който атрактивната трупа поставя на сцена се радва на нестихващ интерес, както от страна на възрастни, така и на невръстни деца и малчугани.

Фолклорната сценография, в която са магично преплетени игрите на съдбата, подлите удари под кръста, гергьовденските празници, криворазбраното законовластие и силата на циганската любов впечатлява, както българи, така и чужденци.

Спектакълът е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г.