Ути бърка 500 порции паеля в Сънито

Бургас Лайф

14-08-2013, 06:23

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

С 1000 порции миди с ориз и Мичурин мУхито изкушава Ути в рибен фест

За ястието ще отидат 13 кг ориз, 10 кг лук, 12 кг калмари и по 5 кг скариди

Ути Бъчваров ще забърка най-голямата паеля, правена някога в България. Това ще се случи пред очите на туристи в Слънчев бряг на 16 август. Вкусното произведение ще отнеме няколко часа за направата си, пише в. "Стандарт".

За да се доближат максимално до лятната кухня, Ути и главният готвач Слави Колибаров са решили паелята да бъде напълнена с морски дарове. За ястието, което ще бъде в 500 порции, ще отидат 13 кг ориз, 10 кг лук, 12 кг калмари и по 5 кг скариди, аншоа и сьомга. Късметлиите, които ще минат по това време през заведението, ще могат да опитат напълно безплатно от апетитния шедьовър.

Ути и Слави обещават на присъстващите класов кулинарен театър, тъй като ще разкрият тайните на вкусното испанско ястие, и то с невъобразими мащаби. Кулинарният телевизионер не за първи път е грандоман в идеите си. Преди време той наготви огромен миш-маш и свинско с праз, за които си помага със специалния си тиган с широчина почти два метра - най-големия в България, направен от стар парен локомотив. С него сега ще се приготви и гигантската паеля.

Докато Ути се подготвя за готварското събитие, Камелия участва в моминско парти. Фолк дивата имаше участие в клуба на своя колега Константин преди вечер, където компания от девойки пък пирували в навечерието на сватбата на своя приятелка. Блондинката се присъедини към купона и направи вечерта още по-интересна, като си сложи булчинското було.