В края на месеца - готов Изборен кодекс

Мая Манолова имала ангажимент с писането му

В края на месеца трябва да имаме готов, във всички възможни варианти, изборен кодекс, който да бъде основа за дебатите, първо в Комисията по изборния кодекс, след това и в пленарна зала.

Това заяви зам.-председател на Народното събрание Мая Манолова пред Нова телевизия.

Тя подчерта, че има ангажимент с писането на изборния кодекс и експертната група по новите изборни правила работи усилено.

"Започнахме да работим с ясното съзнание, че ще работим по друг начин с гражданското общество. За първи път беше създадена комисия за контакти с гражданското общество", заяви социалистката. Тя твърди, че не се налагат преговори с "Атака", тъй като те са достатъчно отговорни пред избирателите си. "Нямам съмнение, че ще се явят в петък и ще защитят интересите им", каза още Мая Манолова по повод насроченото извънредно заседание на парламента, на което ще се гласува ветото на президента върху актуализацията на бюджета.

Манолова посочи, че държавният глава Росен Плевнелиев също е поканен на дебатите, за да защити своите мотиви за налагане на ветото. Тя уточни, че не се съмнява, че ветото ще бъде отхвърлено.

"Всички аргументи са казани, мотивите на президента са без икономическа логика и това ми дава основание за убедеността", аргументира се депутатката. Осве това Манолова разкри, че всички от левицата ще са в залата. В чужбина имало само двама червени депутати, но и те се връщали за гласуването в петък.