България трепери преди Италия след обидно 0:2 в Скопие (ВИДЕО)

Ибраими от спорна дузпа в 82-ата и Трайковски в 86-ата минута превзеха мрежата на Михайлов

България записа тревожна загуба в последната си приятелска среща преди решителната световна квалификация срещу Италия на 6-и септември. "Лъвовете" загубиха с 0:2 от Македония в Скопие, след като резултатът до 83-ата минута бе 0:0. Дузпа за Македония след нарушение на Йордан Христов и гол на Трайковски след грешка в нашата отбрана за 3 минути обърнаха нещата в полза на домакините. Поражението е едва трето за Любослав Пенев начело на националния тим (преди това паднахме от Турция и Украйна), и трите в контроли. Успехът пък е първи от няколко мача насам за Македония.

 

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК

И ТУК

 

Пенев даде възможност за игра с националната фланелка на четирима дебютанти - Тодор Неделев излезе като титуляр, а Венци Христов, Мариян Огнянов и Йордан Христов се включиха като резерви.
Любослав Пенев бе предприел няколко рокади в стартовия състав. На вратата застана Владо Стоянов, а в защита пред него играха Йордан Минев, Николай Бодуров, Иван Иванов и Петър Занев. Халфовата линия на нашия тим също бе в състав от четирима. По двата фланга започнаха Станислав Манолев и Тодор Неделев, дебют за последния с националната фланелка.  Като опорни полузащитници си партнираха Влади Гаджев и Светльо Дяков. В атака Пенев бе заложил на легионерите Александър Тонев и Ивелин Попов.

 

Ето как се разви мачът:
Феновете, благоволили да са на стадиона тази вечер, нямат такта на селекционерите си и не се свенят да освиркат един друг националните си химни. Първата атака още в 3-ата минута подема Македония, Тричковски пробива отляво и подава към Якович, който стреля към вратата, но Стоянов е на мястото си и избива в корнер с една ръка. В 14-та минута Неделев центрира от фаул след нарушение срещу Александър Тонев, но праща топката право в ръцете на Пачовски. 4 минути по-късно Бодуров прати пас в коридор към Неделев, той обаче не се разбра с Тонев и ситуацията пред наказателното поле на домакините се провали.

 

Към 23-ата минута мачът изглежда равностоен. Българите обаче не показват достатъчно агресия в атака, липсват и голови ситуации като цяло пред двете врати. В 28-ата минута Александър Тонев пропиля първото чисто положение за своя тим. Ивелин Попов изведе чудесно играча на Астън Вила, крилото остана сам срещу вратаря, но заложи на силата в удара и прати топката право в тялото на Пачовски. 3 минути по-късно Иван Иванов се намеси добре с шпагат и попречи на Пандев да застраши вратата на Стоянов. Играта започна да излиза от приспивния ритъм, който двадесет и двамата на терена бяха наложили дотук. В 36-ата минута късметът покри съперника ни. Тонев напредна по левия фланг и пусна топката успоредно на голлинията към Гаджев. Халфът обаче не успя да я засече и тя напусна терена.

 

В самия край на първото полувреме се откри добър шанс за Ивелин Попов пред вратата на Македония. Гаджев копна към нападателя, който тръгна след топката, но стражът на домакините излезе и изби с крак. В този момент двамата се сдърпаха и започнаха да си блъскат главите една в друга. Реферът от Сърбия ги "успокои" с по един жълт картон.
Любослав Пенев е направил три промени за втората част. На мястото на Стоянов влиза Михайлов, Йордан Христов на мястото на Минев, а Георги Миланов заема това на Манолев. В 55-ата минута пък капитанът Ивелин Попов излиза, за да влезе в игра дебютантът Венци Христов. Минута след това капитанът на Македония Горан Пандев пропиля най-чистото положение в мача. Останал сам срещу Михайлов, играчът на Наполи позволи на вратаря да му отнеме топката. След 59-ата минута и Чедомир Яневски прави три последователни смени, като Давид Бабунски заменя Пандев, Костовски - Якович, а Мойсов - Ноевски. В 61-ата минута пък Тричковски напуска терена, за да се включи Мирко Ивановски. В 66-ата минута Мариян Огнянов пък влиза на мястото на Сашо Тонев.


Бодуров изпусна Мойсов при изпълнение на корнер и бе надскочен. Македонският играч засече с глава и насочи към вратата на Михайлов, но ударът му мина встрани. В 78-ата минута Неделев напусна терена, за да отстъпи мястото си на Илиян Мицански. Опасност за България в 81-ата минута, Костовски обаче е обезоръжен от Михайлов. В 82-ата минута Йордан Христов извърши нарушение в наказателното поле на България срещу Ристовски, заради което реферът свири 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Ибраими, който не сгреши - 1:0 за Македония. Само 3 минути след това нова опасност пред нашата врата - Мойсов изведе Александър Трайковски сам срещу Михайлов. Той стреля в долния десен ъгъл и топката е в мрежата - 2:0. Българската защита тотално рухна при това положение.

 

СТАТИСТИКА

МАКЕДОНИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:0

1:0 Ибраими (д) 83'

2:0 Трайковски 86'


Приятелска среща

Начален час: 21:45 часа

Баланс: 3 П, 1 Р, 1 З (за България)

 

СЪСТАВИ:

МАКЕДОНИЯ: 1. Пачовски, 2. Георгиевски(80' Д. Ивановски), 13. Ристовски, 4. Новески(60' Мойсов), 6. Шиков, 10. Степанович, 16. Глигоров(71' Трайковски), 7. Тричковски(61' Ивановски), 10. Пандев (к)(59' Бабунски), 9. Якович(59' Костовски), 19. Ибраими

Резерви: Наумовски, Ивановски, Мойсов, Спировски, Бабунски, М. Ивановски, Трайковски, Тофиловски, Костовски

Треньор: Чедомир Яневски

 

БЪЛГАРИЯ: 1. Стоянов(46' Михайлов), 6. Й. Минев, 5. Бодуров, 15. Иванов, 4, Занев, 21. Дяков, 18. Гаджев, 2. Манолев(46' Миланов), 23. Неделев(78' Мицански), 10. Тонев(66' Тонев), 9. Попов (к)(56' Христов)

Резерви: Михайлов, Александров, Галчев, Златински, В. Христов, В. Минев, И. Миланов, Г. Миланов, Мицански, Огнянов, Й. Христов

Треньор: Любослав Пенев

 

Жълти картони: Попов 45', Пачовски 45', Степанович 57', В. Христов 78', Бодуров 92'

Червени картони: Няма


Съдия: Миленко Вукадинович (Сърбия)


Стадион "Филип II Македонски", Скопие

Около 4000 зрители

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК