Губернаторът със спешни мерки за достъпа до пристанището в Несебър

Туризъм

15-08-2013, 13:28

Снимка:

община Несебър, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Губернаторът без августовски отпуск

В момента порта се използва не само за акостиране на круизни кораби, но и от рибарски кораби

Областният управител Павел Маринов пое ангажимент пред туроператори за цялостно разрешаване на проблемите, свързани със свободния достъп на автобусите до пасажерското пристанище в стария град на  Несебър.

"Проблемът е, че сега пристанището се използва, както от рибарските кораби така също и за акостиране на круизни кораби, от които ежедневно в града идват и съответно отпътуват хиляди туристи. Постигната е договореност за промяна в бъдеще на местонахождението на рибарските кораби, така че да не се създават допълнително конфликтни точки между двата вида дейности – тази на рибарите и на обслужваните от различни туроператорски фирми  туристически групи от цял свят", казаха от областна управа.

Областният управител се ангажира да постави пред Министерството на транспорта натрупаните с годините проблеми за пасажерското пристанище в града, което е държавна собственост. Павел Маринов набеляза спешни мерки за бързо уреждане на проблема с осигуряване на свободен достъп на туристическите автобуси до зоната на пристанището, както и за гарантиране сигурността на туристите в зоната. 

От своя страна кметът на Несебър Николай Димитров заяви, че ще предостави общинска територия за изграждане в непосредствена близост до пристанището на паркинг и зона за маневриране на автобусите в близост до ГКПП. Преобразуването на това пространство от стария град ще започне още отсега, но ще стане факт окончателно в началото на следващия туристически сезон.