Няма сериозни аргументи за ветото на президента, заяви Орешарски

Премиерът се надява, че утре то ще бъде преодоляно

Няма сериозни аргументи за ветото на президента върху бюджета и силно се надявам, че то ще бъде преодоляно. Това каза в Троян премиерът Пламен Орешарски, съобщи БНР.

По думите му, неслучаен факт е, че социалните партньори, работодателските организации и синдикати имат единодушно мнение, че актуализацията е необходима.

"Виждаме в аргументите, прокрадват се и между становищата на президента, респективно и експертите, които са му готвили това становище, или учудващо непознаване на бюджетна материя, или умишлено манипулиране. Така че надявам се утре преодоляването на ветото да бъде факт", каза министър-председателят. "Икономистите, защото тези, които са разбрали за какво става въпрос, не коментират по никакъв начин, допълни той. "А тези, които вие цитирате, ги съветвам да прочетат малко по-задълбочено, че ние измерваме лимита за нетния дълг, което означава, че няма да има нов дълг, ако ме разбирате какво искам да кажа", заяви още Пламен Орешарски.

Премиерът добави, че не се притеснява от прегласуването на актуализацията на бюджета.

По-рано Орешарски се срещна с патриарх Неофит в Троянския манастир.  "Това е един от най-големите християнски празници и много се радвам, че  патриархът ме покани и използвам повода да присъствам на празника, а и  да поговорим с него", посочи премиерът.