Созопол удари по скъпотия Слънчев бряг

Туризъм

16-08-2013, 06:00

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подводни сватби и рождени дни предлагат в Слънчев бряг

1,8 милиона за къща в Созопол

Абсурдна игра с цените се вихри по морето

Напрежение и лоша реклама за страната ни правят високите цени, които концесионерите определят за шезлонг и чадър по плажовете. 30 лева за тръстиков чадър с два шезлонга достигна цената в Созопол, а обявеният за най-скъп курорт - Слънчев бряг отстъпва в цената, пише в. "Преса".

Българинът шокиран от високите цени се лута по плажовете, за да намери място, където да постели кърпата си и да трупа тен, а руснаците плащат по 60 лв. за спалня с балдахин на плажа.

Цените край Созопол удариха в земята най-големият ни туристически комплекс - Слънчев бряг. Рекордът по скъпотия държи една от най-атрактивните ивици на 4 км от Созопол - плажът на бившия къмпинг "Веселие". Там бе закована цена от 30 лева за тръстиков чадър с два шезлонга. Същият пакет струва 9 лева в къмпинг "Нестинарка" до Царево. Въпреки убийствените цени ВИП зоната край Созопол се пръска по шевовете. Свободни места няма, а навсякъде се случва руска реч. Братушките са съгласни да платят и по 60 лева на ден, настанени в спалня с балдахин на плажа и само на метри от белите дюни. 
Подплашен от скъпотията нашенецът търси къде да скътае някъде колата си, за да спести 5 лева за паркинг. След това обикаля надлъж и нашир, за да намери по-евтино, за да трупа тен. За сравнение - дори в соченото за едно от най-скъпите места за летуване по нашето море село Лозенец, както бургазлии на шега се прекръстили "Луксозенец" сянката излиза по-евтино. Там чадър и два шезлонга на плажа струват 15 лева. 
Пред хотелите край ивицата в Слънчев бряг сянката на плажа е предлага на промоция - с предварителна резервация по 9,99 лева за чадър с два шезлонга. В момента обаче повечето от летовниците трупат загар безплатно край басейните в хотелите.

"Сваляме цените през следващото лято, само така ще може да върнем туристите на плажа. Тази абсурдна игра с цените, която се вихри по морето, създава напрежение и е лоша реклама за страната ни", каза концесионерът на Северния плаж в Слънчев бряг Владимир Кисьов. 

Така през лято 2014 се очаква наемането на чадър и шезлонг в курорта да струва поне с един лев на курортистите.