Стартират проект за борба с ксенофобията сред младежите

Мисия Бургас

16-08-2013, 13:24

Снимка:

brasilescola.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фотоизложба срещу хомофобията гостува в Бургас

Целта е в младите хора да бъдат развити общоевропейски ценности и познания за специфични въпроси

Асоциация "Деметра" стартира инициатива, която цели да се справи с ксенофобията сред младежите. Проектът "Насърчаване на доброволческите дейности и инициативи по проблемите на човешките права, дискриминацията, ксенофобията и речта на омразата сред младите хора" е насочен към тийнейджърите между 13 и 18 години.

"Основният приоритет е насърчаването на демократичните ценности, включително защита на правата на човека. Проектът цели в младите хора да бъдат развити общоевропейски ценности и познания за специфични въпроси, свързани с правата на човека и борба с антисоциално поведение, чрез включване на младежите в "Клубове по човешки права", казаха от асоциацията. 

Младежите ще имат възможност да се запознаят с въпроси и теми, които не са толкова популярни в България и като цяло достъпа до този вид информация е силно ограничен, особено в училищна възраст, която е и най-важна за сформиране на ценностна система и социални умения. 

Проектът е с продължителност 13 месеца. В него ще бъдат включени и професионалисти работещи с младежи на които ще бъдат предложени нови и конструктивни методи за работа с младите хора, в сферата на човешките права.