Греков направи първа копка на нова спортна зала

Новата сграда в Рудозем ще бъде изградена по Програмата за развитие на селските райони

Министърът на земеделието и храните професор Димитър Греков и кметът на Рудозем Румен Пехливанов направиха първа копка на новата спортна зала в града, която се изгражда по проект по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 - 2013. Tова съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Инвестицията в размер на над 5 млн. лева представлява безвъзмездна финансова помощ. Със средствата ще бъдат изградени и две спортни игрища в селата Елховец и Чепинци. Министърът изрази радостта ди, че с помощта на Програмата за развитие на селските райони се постига подобряване на културните, спортните и социалните услуги на хората, живеещи в тях.

Община Рудозем е спечелила и проекти за реконструкция на общински пътища и улици. Греков пожела всички проекти да бъдат завършени в срок, като не пропусна да вземе участие в празника на град Рудозем по повод 100-годишнината от създаването на общината. На събитието присъства и зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова.