Графичната база отваря врати за свободен достъп

Мисия Бургас

19-08-2013, 17:53

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложби и арт събития привличат в обновената Графична база

Тя е една от петте съществуващи в страната

Графична база вече е отворена за свободни посещения. Всеки може да разгледа уникалната сграда от 16 до 20 часа в делничните дни, съобщиха от местната администрация.

Тя е една от петте съществуващи в страната. Базата се стопанисва от местното "Дружество на художниците". Посетителите могат да си закупят оттам на много изгодна цена литографски отпечатъци с любими изгледи от стария Бургас. На място художниците ще представят на любопитните старата графична технология, чрез която се изготвят.  

Създадената през 1982 година сграда от големия бургаски художник Тодор Атанасов, който е дарил и старата литографска преса, бе основно ремонтирана за пръв път след повече от 30 години от построяването й. Това стана възможно по европроекта, по който се реализира и фестивала за модерно изкуство "Включи града".

Освен свободни посещения от дружеството на художниците имат планове да се организират изложби и интересни арт събития. Според местните творци инвестицията в базата и реновацията й би помогнало на града за спечелването на престижната титла Културна столица през 2019-а.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен