Екзотични подправки подариха на общината танцьорите от фолклорния фест

Египетски танцьор изказа благодарностите си на чист български език

Пъстроцветно облечени, музикантите и танцьорите от тазгодишното 41-во издание на Международния фолклорен фестивал се срещнаха днес със зам.-кмета по образование и култура на Бургас, г-жа Йорданка Ананиева, съобщиха от общината.

Зам.-кметът поздрави лично представителите на четиринайсетте фолклорни ансамбъла, които се изявяват през цялата делнична седмица, както на сцената на Летния театър, така и на специалните външни сцени в бургаските квартали и села. От името на кмета на Бургас зам.-кметът по култура Йорданка Ананиева връчи символични подаръци на всички участници.

В замяна на този приятелски жест гостуващите любители на фолклора дариха на Община Бургас автентични подаръци от своите родни краища, сред които се откроиха ръчно изработени черпаци и прибори за хранене, кукли, екзотични подправки и напитки.

Радостна изненада предизвика изказването на египетски танцьор, който изказа благодарностите си на български език. Участниците в 41-вото издание на Международния фолклорен фестивал си обещаха, че тази среща задължително ще има продължение.