Фолк диви топят килца за морето с тайнствен камък

Певица, пожелала анонимност, побързала да се втали за участие в Слънчев бряг

Родни поп и фолк звезди се вталяват за морето с тайнствен камък. Родна певица, пожелала анонимност, разказа, че й се наложило бързо да стопи няколко килца за участия по дискотеките на Слънчев бряг, пише в. "Стандарт".

Нейна колежка я свързала с лечител, който й дал къс черен метеорит. Летотерапевтът й заръчал да го сложи в бутилка с 10 л вода и после да пие течността в продължение на седмица. По думите на изпълнителката, резултатите били поразителни. Обменните й процеси се ускорили значително, каквото и да хапнела, го "топяла със скоростта на светлината". Успоредно с това тялото започнало да изхвърля токсини и жлъч чрез отделителната система. "Откакто мия лицето си с това чудо, разредих и процедурите с ботокса", не можеше да се нахвали орфеевата труженичка. За съжаление тя заяви, че не знае името на мистичния камък.

Черен като въглен

След проучване установихме, че подобно чудо наистина съществува на Земята. Става въпрос за слабо популярен минерал, който тепърва набира фенове както по света, така и у нас. Някои родни литотерапевти даже все още не бяха чували за свойствата му. Един от тях все пак заяви: вероятно това е шунгит - "черен като бобовдолски въглища и полезен, колкото сибирското мумие".
По свойства да прочиства тялото той много напомнял и родопския камък клиноптилолит, за който мистериите на "Стандарт" първи писаха преди време. С формата си на молекулно сито минералът захващал токсините от тялото и ги изхвърлял навън.

Морските вируси

При контакт с водата шунгитът образува разтвор, притежаващ лечебни свойства. Неговите качества са удивителни: всичко, което вреди на хората - той убива и поглъща, а онова, което е полезно -концентрира и възстановява. Руски изследователи, изследващи шунгита, в един глас заявяват: това е чудо! Пиенето му може да пресече и летните вируси, които мъчат туристите по Черноморието. Някои са забелязали, че въглеродното съединение гони и махмурлука като с магическа пръчка.
Накиснати плодове и зеленчуци в купа с минерала пък намаляват в пъти нитратното си съдържание, а ако има тежки метали, те изчезват.
Това изглежда доста странно, тъй като черният камък съдържа практически цялата Менделеева таблица. Не всички химически елементи обаче действат благоприятно върху човека. Но в това именно е и потресаващата особеност на този камък. Той сякаш има собствен разум и поставен в разтвор, пуска само онова, което е необходимо, полезно за живия организъм. Някои екстрасенси и пророци заявяват, че именно в шунгитовата вода е възникнал животът на нашата планета преди много години.

Вълшебна вода

Терапевти препоръчаха следната рецепта. Изворна вода да се слага в стъклен съд и там се пуска едно шунгитово камъче. Само след 30 минути водата придобива изразена бактерицидна активност. В същото време пада концентрацията на стрептококите, възбудители на остри и хронични инфекции, неколкостотин пъти.
Значителни резултати дава използването на шунгитова вода за разкрасяване: лицето се изчиства, кожата става гладка, опъната, изчезват дребните бръчици, пъпките. Изчезва пърхотът, забележително се подобрява състоянието на косите, дори изчезва ранното побеляване.
На Изток препоръчват топлата шунгитова вода за жабурене и инхалации при стоматити, пародонтоза, хрема, бронхит, ангина. Много полезни са и шунгитовите вани. Те успокояват, свалят стреса, укрепват организма, нормализират съня. След няколко процедури се решават сериозни проблеми като екземи, гъбички.
Но откъде се е взел този целебен камък, питат се мнозина.

Древната загадка

Според изчисления неговата възраст е около 2 млрд. години, което го прави най-старият минерал на земята. Прилича на въглищата, но по това време на планетата не е имало растения и екосистеми, от които да се образува подобно въглеродно съединение. Според една уфологична теория тогава на Земята е протичал поредният извънземен експеримент с невиждани същества и растителност. След приключването му за хилядолетия органичната маса се е трансформирала в свръхлечебния камък. Други изследователи са убедени, че шунгитът има метеоритна природа. Той е част от изчезналата митична планета Фаетон, която според древни текстове е съществувала в астероидния пояс между Марс и Юпитер. По неизвестни причина тя е била унищожена. Къс от нея се е отправил към земята и се е взривил между днешна Русия и Финландия. Там в историко-географската област Карелия се намира находището на шунгит.

Електросмогът

Предприемчиви финландци използват черните блокове за изолация на жилища. Пирамиди от минерала пък намират място и за защита от електромагнитните излъчвания (ЕМИ) на мобилни телефони, компютри, електроуреди. Руски учени заявяват, че една от тайните на мистичния камък се дължи на фулерени - неотдавна открита нова форма на съществуване на въглеводорода във вид на сферични йони. При взаимодействие с водата фулерените лекуват алергии, кожни заболявания, рани, изгаряния, захарен диабет, стоматит, пародонтоза, гнезден косопад, козметични дефекти. Източни лечители твърдят, че съзерцаването на черните шунгитови изделия носи утешение на душата, приема в себе си негатива и вредните енергии.
"Бог е предвидил капана, в който ще попадне човекът, благодарение на "успехите" на цивилизацията. Той е създал шунгита за спасение от отровите на водата и електросмога, който ни облъчва отвсякъде", коментират метафизиците. Ненапразно някои пророци сочат Севера като място за спасение от екологичните беди. Именно Северът, Карелия, е единственото в света място, където се намира шунгитът.