Времето днес - слънчево и до 34°

По морския бряг температурите ще са между 28°-30°, а в крайните югозападни райони до 36°

Днес времето отново ще бъде слънчево. Максималните температури ще са между 29° и 34°, по морския бряг 28°-30°, а в крайните югозападни райони до 36°. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от север. Ще има разкъсана средна и висока облачност, в следобедните часове над западните райони ще се развива и купеста, но ще остане без валежи.

Атмосферното налягане ще е около средното, като към края на деня слабо ще се понижи.

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. Ще има разкъсана средна и висока облачност, в следобедните часове над западните райони ще се развива и купеста, но ще остане без валежи. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, по морския бряг 28°-30°, а в крайните югозападни райони до 36°. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от север. Атмосферното налягане ще е около средното. Към края на деня слабо ще се понижи. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Поради продължителното засушаване в страната, високите температури и вятъра, индексът за пожароопасност остава много висок – особено в Централна и Източна България. Затова трябва да се спазват препоръките на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

По Черноморието също ще е слънчево, с максимални температури между 28 и 30.

Температурата на морската вода е около 26°, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Ще духа до умерен северен вятър.

До обяд над планините ще е предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. По-късно през деня с развитие на купеста облачност, но почти без валежи. По-вероятно е на отделни места да прегърми. Вятърът по билата ще е умерен от север. Дневна температура на 1200 м.н.в 23°, на 2000 около 16°.