Смърфовете се точат за скалпа на шейховете

Спорт

23-08-2013, 11:23

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дори те не успяха да спрат Лудогорец на Лаута (СНИМКИ)

Дани Кики с повторен дебют за черно-белите, Станков готви капани

Локомотив Пд се готви да се върне на победния път при днешното си гостуване на Нефтохимик. В предишните си два мача пловдивчани загубиха от Черно море и Лудогорец. Сега обаче хората на Александър Станков са амбицирани да вземат скалпа на шейховете. Специалистът продължи с практиката си да закрива поне едно занимание преди всеки мач и по време на вчерашното сутрешно занимание не можеше и пиле да прехвръкне на Лаута. Изглежда черно-белите подготвиха тактически капани за съперника и някои нови заучени положения при изпълнение за статични положения, които са най-силното оръжие на черно-белите от началото на сезона.

За двубоя в Бургас сред избраниците на Станков попадна и халфът Дани Кики, който е пред повторен дебют за смърфовете, две години след напускането си от Лаута. 25-годишният полузащитник счупи нос и лицева скула по време на последната контрола на черно-белите преди началото на сезона (Нефтохимик) и оттогава се възстановяваше. Извън групата останаха Тодор Тимонов и Андрей Атанасов.

Основната задача на треньорския щаб на Нефтохимик пък бе да свали психологическия товар от футболистите след тежкото поражение от ЦСКА (4:0). Треньорът Валери Дамянов е изгледал видеозаписи на пловдивчани от началото на сезона и е разработил със своите асистенти подходяща стратегия за мача на "Лазур”. Категоричното мнение на наставника е, че предстои труден сблъсък срещу сериозен и класен съперник, притежаващ футболисти с голям опит и стаж в елита. Възстановен от контузия е защитникът Антон Димитров, който се очаква да попадне в стартовия състав. Наставникът на зелените е привърженик на офанзивния стил и със сигурност ще ползва схемата 4-3-2-1, като напред ще е Васил Калоянов.

Гостите от Локо Пд ще започнат мача във вариант 4-2-3-1. Възможно е в предни позиции да действа бразилският тандем Габриел до Кармо и Паулино, като вторият да напада от втора позиция. До този вариант ще се стигне, ако Мартин Камбуров не е в състояние да започне като титуляр. Единият от двамата вътрешни халфове ще е Аласан Ндайе, а изненадващо като негов партньор Станков може да пусне Костадин Марков, който през последните години се утвърди като десен бек, но през лятото изигра няколко контроли на тази позиция. До това ще се стигне, ако здравословното състояние на Александър Тунчев не позволява да излезе като партньор на Пламен Крачунов в сърцето на отбраната. Липсата на Сашо ще накара треньора да постави дефанзивния халф Валери Георгиев на неговото място./ Sportline.bg