Напук на Распутин, светът оцеля!

Руският мистик Распутин предупреждава за "ужасна буря", след която "огън ще погълне всичко живо на сушата"

Сензационно разкритие направиха изследователи на живота на митичния руски монах Григорий Распутин.

Краят на света ще настъпи днес - 23 август 2013 година. Това показват записките на руския мистик, известен със своите пророчества. Той нарекъл датата "гробната тишина".

Монахът предупреждавал за "ужасна буря", след която "огън ще погълне всичко живо на сушата, след което животът ще загине и ще настъпи гробна тишина", съобщава руската медия "Комсомолская правда".

Съветникът на рускя император Николай II намекнал и за потопа, който в момента залива Далечния Изток на Русия. Распутин предсказва, че морето ще нахлуе в градовете, в домовете на хората. Земята щяла да се осее със солени блата, а други земи ще изсъхнат от големите горещини. "Хората ще се окажат под солен дъжд, ще бродят по солената земя, между сушата и потопа."

Интересно е, че предсказанията на Распутин се сбъдвали поразително точно.

Той предчувствал смъртта на царското семейство много преди то да бъде избито в мазето на Ипатевската сграда в Екатеринбург. "Лудият монах", както още бил наричан, предрекъл идването на власт на болшевиките и планините от трупове. Монахът предсказал също и сталинските репресии 25 години преди да се случат.

Григорий Ефимович Распутин е роден на 22 януари 1869 г. в сибирското село Покровско, Тоболска губерния. Едни го оприличавали на странник, други го наричали мъдрец. Мнозина вярвали, че той е физически и духовен лечител. Распутин е сред най-скандалните, ненавиждани и едновременно с това боготворени личности в историята на руската монархия.

Чрез ловки интриги и спечелване на благоразположението на кръгове в императорския руски двор, той придобива огромно политическо и религиозно влияние.

Распутин е убит през 1916 година. Преди да умре, той написал: "Огън ще погълне всичко живо на сушата и след това животът ще умре и ще настане мъртва тишина".