КУБРАТ: ЗНАЙТЕ ВСИЧКИ, БЪЛГАРИТЕ СМЕ № 1

С Бог и хората зад мен, дай Боже да направим фурор срещу Кличко, пожела си шампионът

Българският боксьор Кубрат Пулев бе изключително щастлив и развълнуван след победата, която постигна над американеца Тони Томпсън в битката, която определи кой ще се изправи срещу гиганта в бокса Владимир Кличко в мач за световната титла в тежка категория

Ето какво каза след успеха си Кобрата в ефира на "Диема":

"Благодаря на цялата публика в България и в залата. Без тях щеше да е по-трудно, защото имаше критични рундове и силите бяха изравнени, даже в първите рундове той надделяваше. Моите хора ми даваха кураж. Нека всички да знаят, че българите сме №1! Този успех бе за България, за нашата гордост."

Томпсън се опита да направи близка дистанция, в която се чувства комфортно, не му позволих. Изчаках моя момент. Ударите му са жестоки и тежки, не можех да рискувам. Не бях замаян след ударите, които той ми нанесе, но всеки от тях действа разсейващо и стретгията беше максимално да ги огранича. Поздравявам Петър Лесов, нека знае, че се гордея с него, допринесе за моето израстване. Благодаря на българската школа и нашите треньори.

Чакам мача на 5 октомври, за да видя кой ще победи, макар да съм сигурен, че ще е Кличко. Ще се подготвя добре. Сега не съм във върхова форма, все пак 10-11 месеца не бях играл. Но за мача за световната титла ще тренирам добре и, дай Боже, с Бог и българите зад мен, да направим фурор", завърши звездата. 


КУБРАТ, ЕМОЦИИТЕ НА ЕДНА ВЕЛИКА КАРИЕРА В СНИМКИ - ВИЖТЕ ТУК