Кела под охрана в спа комплекс, лекувал крак

Защитата му възнамерява да поиска съдебно-икономическа експертиза във връзка с лечението

36-годишният Пламен Дишков е преместен от "Пирогов" в балнеоцентъра на Грандхотел "Поморие" след разрешение, дадено от бургаския окръжен съд, пише в. 24 часа.

Вече трета седмица Дишков се възстановява там след операция на десния крак. Съдебна полиция пази арестанта, който сам плаща престоя и процедурите. 
Защитата му възнамерява да поиска съдебно-икономическа експертиза във връзка с лечението. Според адвокатите напразно се харчат пари за охрана.
Физиотерапевтичните процедури, калолечението и процедурите с луга са между 20 и 50 лв. Те се правят под лекарски контрол. В пика на сезона, т.е. до края на август, нощувка в единична стая струва 255 лв., а в двойна - 320 лв.
Тези дни се навършват 2 г. от задържането на Дишков в португалския град Кашкайш. Оттогава досега над 10 са опитите му да излезе на свобода, всички - неуспешни. 
Последният бе в края на юли, когато в съда стана ясно, че спрямо известния затворник са наложени строги мерки за сигурност и в "Пирогов" той е държан вързан с белезници към леглото. Закопчаването било разпоредено от шефа на софийския затвор, но след жалба прокуратурата облекчила режима. Дишков бе опериран в "Пирогов" на 15 юли заради проблеми с коксартроза. С десния си крак Дишков има проблеми от 2001 г., когато бе натрошен от самоделка, хвърлена срещу него.