Контрапротестиращи към президента: Чехльо, иди си!

Гражданите няма да спрат да протестират, докато не видят оставката на държавния глава

И днес пред Президентството се събраха протестиращи, които не са съгласни с с позициите и действията на държавния глава Росен Плевнелиев. Гражданите са категорични, че бунтовете ще продължат, докато не видят оставката на президента. Те дори се обърнаха към него с призива "Чехльо, иди си" и нееднократно извикаха под прозорците на държавния глава "Оставка" и "Импийчмънт", предаде БГНЕС. 

Достатъчно ясни сме с посланията си, всеки ден скандираме "Оставка" и издигаме плакати, показателни за неговия начин на държане. Силно се съмнявам, че той ще коригира поведението си, той имаше десетки възможности да го направи, но освен да злепоставя България и самата институция, друго от него не съм видял, изходът е г-н Плевнелиев да си подаде оставката и да даде възможност на един достоен българин да представлява България и нейните граждани, каза Ленко Петканин.

Нина Гергова от Гражданска инициатива "За нов обществен договор" пък заяви: "Ние сме "за" закона, за законно избраното правителство, ние сме "за" закона, затова сме протеста, който всяка вечер блокира кръстовища в София, ние сме "за" закона и уважаваме всички институция, включително и президентската институция, но не уважаваме президент, който разединява нацията, не уважаваме Плевнокио, който напоследък непрекъснато лъже, от всички свои 40 предизборни обещания той не е изпълнил нито едно, затова ако обича, нека да си обуе чехлите и да излезе навън."

Гергова поиска държавният глава да слезе и да разговаря с хората, които всеки ден излизат да протестират пред неговите прозорци. Тя настоя и за свикване на кръгла маса за изработване на нов обществен договор и обеща, че контрапротестите ще продължат. 

В сряда протестиращите дори ще организират "посещение на вицепрезидента на Марс".