Eвтино море в Слънчев бряг още от 6 септември

Цените са от 28 до 40 лева за нощувка и закуска на човек и до 63 лева за пакетите "ол инклузив"

50% намаление на летните цени от 6-и септември включително, предлага най-голямото хотелско дружество "Слънчев бряг хотел холдингс" за курорта. Изборът на хотел и резервациите могат да бъдат направени директно в интернет на официалния сайт на холдинга, казаха от дружеството.

"Цените за българи и за чужденци са еднакви, но вместо обичайната практика за въвеждане на цени "нисък сезоню" от 14-15 септември, решихме най-голямото следсезонно намаление на цените да влезе в сила още от 6-и септември включително, за да могат да се възползват от него повече български туристи", съобщи изпълнителният директор Пейко Янков.

"Слънчев бряг хотел холдингс" АД обединява шест големи хотелски комплекса в курорта – "Хризантема", "Несебър бийч", "Бургас бийч", "Тракия", "Тракия плаза", "Тракия апарт". Холдингът предлага услугата "ол инклузив" не само като храна и напитки, но и с разнообразни развлечения за летовниците с аниматори, детски и спортни занимания, вечерни шоу програми, фолклорни спектакли, празници на различни национални кухни и култури.

Цените от 6-ти септември в хотелите са от 28 до 40 лева за нощувка и закуска на човек, между 51 и 63 лева са пакетите "ол инклузив", според категорията на хотела. При плащане онлайн има и допълнителна отстъпка от 9 процента. Дете до 12 години с двама възрастни почива безплатно.

"Безспорно, Слънчев бряг е най-популярният и най-посещаван от чужденците български курорт, а в България е най-критикуван. Според мен, този парадокс се дължи на факта, че малко наши сънародници познават Слънчев бряг като туристи в модерните хотелски комплекси в курорта. Все още едва един-два процента от туристите в нашите хотелски бази са българи", коментира Янков.

Според него, българските туристи приемат Слънчев бряг като скъп курорт, а това не е така, защото вече се предлагат богат избор от ценови пакети и условия. Туристите могат да се информират и да избират директно в интернет, да резервират сами или чрез туроператор.

"През последната година има истински бум на ранни резервации още през зимните месеци декември, януари и февруари, когато предлагаме най-големи отстъпки в цените. Тази практика на ранни записвания въведе пръв немският пазар, вече се прилага от всички чуждестранни туристи, включително и от руските туристи", отбеляза генералният мениджър на "Слънчев бряг хотел холдингс" Янко Янов.

Неговият съвет към българските туристи е също да се възползват от ранните резервации, ако желаят да си осигурят морска почивка през лятото в най-добрите хотели и на най-добри цени.