15 т водка изпиват на нощ в Слънчев бряг

Шокиращите данни са от справка на големите хотелиери в комплекса

15 тона водка се изпива на вечер в Слънчев бряг. Рекордното количество се равнява на 150 000 питиета, които поглъщат близо 300 000 туристи, почиващи в момента в курорта, пише Vsekiden.com.

Шокиращите данни са от справка на големите хотелиери в комплекса. Вакханалията е заради хилядите "алкохолни" туристи, които са у нас единствено заради възможността да се натряскат до козирката срещу смешни за стандарта им суми. Водката е предпочитаното "твърдо гориво" за германци, англичани и скандинавци.

Второто място е заето от българското уиски, от което се харчат завидните 8 тона на вечер, т.е. 80 000 питиета.

Предвид жегата, бирата е третото предпочитано питие на туристите. Според информацията за денонощие в Слънчев брят се изливат около 800 000 халби. Това се равнява на 400 000 литра пиво.

Експерти от туристическия бранш приеха данните с подозрение. По думите им справка в агенция "Митници" за платения акциз върху алкохола щяла да покаже, че цитираните количества нямало как да се унищожат за вечер в оборотния курорт. По-скоро ставало дума за консумцията на алкохол във всички курорти около Бургас.

 

 

Те обаче не коментират факта, че огромни количества фалшив алкохол се пласират всяко лято по черноморските ни курорти. Ментето няма как да бъде засечено от митничарите, защото за него не е платен и лев данък.