Хепиенд на бунта в Калофер

Животът

27-08-2013, 14:53

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стачка на шивачките в Калофер

Плащат заплатите на шивачките, сменят ръководството

Министърът на отбраната Ангел Найденов уволни ръководството на "Интендантско обслужване", след като шивачки от държавната фирма започнаха стачни действия заради неизплатени заплати. Осигурени са и 80 хиляди лева, с които да се изплатят забавените заплати на шивачките.

"Интендантско обслужване" ЕАД в Калофер шие униформи за армията и парашути за ВВС, но работи и по други поръчки. Жените работят по 9 ч. шест дни в седмицата за средно 200 лв. заплата.

Вчера сутринта шивачките обявиха гражданско неподчинение с искане да им бъдат изплатени накуп всички дължими заплати – остатъка от парите за май, юни и юли.
До края на деня те получиха парите за май и част от заплатата за юни, остана заплатата за юли.

Днес шивачките отново заявиха, че няма да работят. Те настояха за смяна на директорката Соня Неделчева заради "потресаващото" й отношение към тях. По обед Ангел Найденов уволни всички членове на Съвета на директорите на „Интендантско обслужване“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Заради загуби от над 1,5 млн. лв., забавено изплащане на заплати и напрежение с поста се разделиха изпълнителният директор Соня Неделчева и членовете на съвета Димитър Димитров и Юлиан Тошмаков.

Първоначалната проверка показва, че дружеството е приключило първото полугодие на 2013 г. със загуби от 315 000 лева. През 2012 г. загубите са 707 000 лв. От министерството уточняват, че е имало пълен обем на работа на дружеството, включително и в почивни дни. Започва проверка на "Вътрешен одит“, предава Дир.бг