В Ботев уволняват заради Неделев

Цветан Василев не пуска Тошко в Залцбург, избирали между оферти от Англия, Франция, Германия и Италия

Ръководството на Ботев (Пловдив) е отхвърлило офертата на Ред Бул Залцбург за Тодор Неделев, тъй като е обидено от начина, по който австрийският вицешампион се е опитал да открадне таланта. Това обяви собственикът на Ботев - Цветан Василев, пред вестник "Преса".

"Някои хора размътиха главата на момчето, категоричен бе банкерът. - Визирам откривателя му Андрей Павлов и неговите родители, които така и не повярваха, че в Ботев искаме само най-доброто за тяхното дете. Ден след пътуването на Тодор до Австрия пристигна предложение от Залцбург, но то не бе прието. Бих определил офертата по-скоро като извинителна, тъй като от Ред Бул явно се усетиха, че не са действали коректно". Пловдивчани са сезирали ФИФА за казуса с австрийците.

Василев допълни, че заради тайното посещение в алпийската страна Павлов, който държи 25% от правата на голмайстора, повече няма да бъде на работа в Ботев. Самият Неделев ще се размине с наказание.

От началото на лятото за 20-годишния талант са получени десетки оферти. Някои от тях бяха от руски и турски клубове, които предлагаха многократно по-добри финансови условия както за нас, така и за Тодор", заяви още Василев. Собственикът на Ботев не изключи възможността националът да бъде продаден до края на летния трансферен прозорец, който затваря в понеделник. Той разкри, че шефовете тепърва ще избират между предложения от Англия, Франция, Германия и Италия.