Роджър Уотърс взриви София с THE WALL

"Живея в Ню Йорк и усещам огромна пропаст между себе си и хората на улицата. Иска ми се да ги сграбча, да ги разтърся и да им кажа, че това не е шоу, това е животът им! Всички ми изглеждат фокусирани върху следващия хамбургер или повишението на заплатите".

Роджър Уотърс най-сетне взриви и рок феновете в България с грандиозното си шоу "Стената". Хиляди почитатели пяха легендарните му песни пред огромната сцена с височина 12 метра и широчина 150 метра, издигната в сектор Г  на стадион "Васил Левски".

Изненадващо легендата от Пинк Флойд изписа на прочутата стена надписа "Оставка". Надписът грейна в момента, в който Роджър Уотърс изпълняваше песента си "Мама", след стиха, в който пита: "Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?"

"Живея в Ню Йорк и усещам огромна пропаст между себе си и хората на улицата. Иска ми се да ги сграбча, да ги разтърся и да им кажа, че това не е шоу, това е животът им! Всички ми изглеждат фокусирани върху следващия хамбургер или повишението на заплатите", призна Уотърс малко преди спектакъла.

Легендарният рокаджия не крие, че не се чувства като човек, който е променил света. Иска обаче, всички от сега нататък да обръщаме повече внимание на случващото се около нас и да се опитваме да си помагаме.

"По-лесно е сега да преминем зад бариерите от религиозни и идеологически различия и да започнем да ги разбиваме. Нека поправим дисбаланса между хората. Да не разхищаваме ресурсите на малката ни планета, за да създаваме армии и оръжия", възкликна Уотърс.

Според него най-дебела е стената на езиковата бариера, а голямата му болка е, че знае само английски, френски и малко гръцки.

"В мига, в който публиката приближи към мен, надбъбречната ми жлеза започва да пръска адреналин. Мисля си - слава Богу, все още го мога."

"Лесно мога да бъда докоснат, лесно се поддавам на емоции. Всяка вечер се срещам с ветерани от войната по време на шоуто - идват поне 20, за да са част от спектакъла. Една вечер един от тях препречи пътя ми. Застана срещу мен, здрависахме се и той каза: "Баща ти щеше да се гордее с теб". Просълзих се", разказва емоционална случка Уотърс.
Скоро легендарният вокал има рожден ден, но не е особено ентусиазиран и предпочита да бъде забравен. "Стоиш си в ресторанта и изведнъж нахлуват сервитьорите и ти пеят "Честит рожден ден". Тогава си мисля: "Моля ви, недейте". Вече съм имал много рождени дни, предпочитам да не ги броя". Надява се догодина да завърши албума си, върху който работи от 1992-ра. Любовта го прави щастлив.
Наскоро имал концерт в Истанбул, който посветил на жертвите от протестите в Турция.

"Когато се случва нещо специфично на съответното място, аз го използвам. Трябва да напиша посланието си за българите на фонетика, защото моят български е ужасен." разказа за плановете си мистър Уотърс.