Чесън, мед и ябълков оцет – уникална комбинация за лечение

Виж рецептата!

Чудодейните свойства на комбинацията мед, чесън и ябълков оцет, която може да лекува най-различни болести, са абсолютно доказани чрез проучвания. Експертите твърдят, че тази проста рецепта има невероятен лечебен ефект и лекува заболявания като артрит, високо кръвно, безплодие, дори и рак, пише bilka.info.

Комбинацията от тези три природни продукта стимулира имунната система, премахва мускулни и ставни болки, помага при зъбобол, настинки и инфекциозни заболявания, хемороиди, язви, намалява риска от рак на гърдата и дебелото черво и много други.

Основавайки се на своите изследвания, учени от онкологичният институт на Пенсилванския университет в Хюстън твърдят, че определени съставки в комбинацията на продуктите мед, ябълков оцет и чесън имат свойството да предотвратяват рака на гърдата, дебелото черво, хранопровода и кожата.

Китайски лекар пък твърди, че при пациенти, приемали от тази смес преди закуска, се наблюдава значително намаляване на високото кръвно налягане и холестерола, и то за по-малко от една седмица. Според диетолози, които са правили научни изследвания в продължение на години, комбинацията на чесън, мед и ябълков оцет е един магически природен еликсир.

Ето и рецептата по която можете да си приготвите това природно лечебно средство:

Сложете в блендер 1 чаша ябълков оцет, 1 чаша мед и 8 скилидки чесън. Смелете съставките на висока скорост в продължение на 1 минута. Пресипете получената смес в стъклен съд и оставете да престои 5 дена в хладилник. Приемат се по 2 супени лъжици, добавени в чаша вода или плодов сок, преди закуска.