Подземният град готов за следващото лято

В момента върви обществена поръчка за изграждането на атракциона в бившите бомбени убежища

Надяваме се следващия сезон новата туристическа интерактивна атракция "Подземният град", да бъде готова да посрещне бургазлии и летовници.

Това съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева пред радио "Фокус".

"Това, което върви в момента за израждането му е обществена поръчка, която е стартирана на инженеринг. Тоест тя включва етап проектиране на идеен и работен проект, след това и изграждане на самия атракцион, допълни Ананиева.

Според нея не може да се каже точно кога ще започне изграждането на подземния град, тъй като може да се появят жалби, които да наложат спирането на процедурите, проверки и след това стартиране отново.

"Подземният град” ще се намира в бившите бомбоубежища под Морската градина. Той ще представлява интересен атракцион, който ще представя по един нестандартен начин историята, миналото, културните аспекти на нашия град по интерактивен начин.

Това ще става със средствата на визуалното изкуство, със средствата на звук, светлина, на интернет представяне на различни обекти, които са били някога в нашия град или са сега съществуващи”, припомни Ананиева.