Созопол посрещнал повече туристи заради войните в арабския свят

Туризъм

02-09-2013, 06:30

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Индонезия впечатлена от фестивалите на Созопол

И кризата допринася за ръста на летовници, тъй като курортният град не е от най-скъпите дестинации, според кмета Рейзи

Най-висок ръст на туристи - с 10-15% повече спрямо минали години - отбелязва Созопол през тази година, каза кметът на Община Созопол Панайот Рейзи.

„Обяснявам си високия ръст на туристи, с всичко, което става в света, с всички войни, които се водят в арабския свят. Община Созопол набляга много на рекламата, показва доста нови неща. България започна също да влага повече средства в рекламата на туристическите райони. Всички тези фактори се отразяват. Автомагистрала „Тракия", която беше завършена, също е много важна, защото много голям процент от българите тази година дойдоха да почиват на българското Черноморие. Преди това предпочитаха да ходят на почивка в Гърция, поради факта, че пътят от София до Гърция беше по-кратък. В момента хората могат да стигнат до морето за три часа с почивки", каза още Рейзи.

Кметът допълни още, че и кризата допринася за ръста на туристите, тъй като курортният град не е от най-скъпите дестинации.

„Созопол е добра дестинация, с нова леглова база, хубаво море и плажове, вкусна кухня, добро обслужване. Към момента туристическият сезон върви добре и очаквам 2014 г. отново да бъде добра година за Община Созопол", поясни още кметът Панайот Рейзи.

Агенция "Фокус"