Mъже, поучете се от бащите си!

Днешните мъже са по-скучни от бащите си

Младите мъже не са така приключенски настроени като бащите си, защото не са в добра физическа форма и им липсва мотивация, установи ново изследване.

То показва, че в последните 35 години мъжете не са така склонни да се впускат в повишаващи адреналина дейности. Изследване, осъществено в края на 70-те години на миналия век, показва, че мъжете са с 48% по-склонни от жените да се занимават със спортове, които вдигат адреналина.

Днес обаче мъжете са само с 28% по-склонни от жените да участват в приключенски дейности като скачане с парашут, гмуркане или алпинизъм. Учените твърдят, че това показва намаляващия апетит на мъжете към вдигащи адреналина дейности, отколкото повишен интерес у жените към екстремните спортове.

Д-р Кейт Крос, която осъществила изследването в университета Сейнт Андрюс, заяви, че резултатът показва, че младите мъже са загубили искрата, необходима за впускане във вълнуваща дейност. Загубата на интерес към екстремните дейности може отчасти да се дължи и на намаляването на разликите между двата пола. "Тази интерпретация се подкрепя от факта, че участието в спортове в колежа става все по-балансирано между половете заради усилията за окуражаване на жените да се включват в спортна дейност", отбелязват авторите на изследването.