Ален Делон се обяви против осиновяването на деца от гей двойки

Френската кино легенда има много съмнителни мъжки връзки в миналото

Буря от възмущение във френската блогосфера предизвика интервю на легендата на френското кино Ален Делон з списание „Фигаро”.

Пред авторитетното издание актьорът се изказа срещу правата  на еднополови двойки да осиновяват деца. По-специално, той нарече гей браковете "противоречащи на природата." "... вече се счита, че Съюзът с лице от противоположния пол и същи пол -. е едно и също, но това не е така, аз не съм против гей браковете, не ми пука, но Аз съм против осиновяването на деца. Казват ми, че е необходимо да се приеме новата ера ... Но не ми харесва, че с времето им се позволява всичко, което противоречи на природата. Може да ме наречете старец, но аз съм шокиран! " - Казва Ален Делон. 

Актьорът също така добави, че мъжът идва на земята за да обича една жена, за да спечели една жена, а не за да флиртува или обладава други мъже. 

Въпреки демонстрацията на хомофобия, в биографията на Ален Делон има  достатъчно съмнителни гей петна. За тях, например, е писал Бернар Виола в книгата "Тайните на Делон" в началото на 2000-та година.