Майстори на графитите ще блеснат в София на ON! Fest

Арт и Стил

04-09-2013, 14:10

Снимка:

ON! Fest

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Включете се на ON! Fest вълна

Събитието ще се проведе между 20 и 22 септември в Inter Expo Center

Част от мащабния младежки фестивал ON! Fest, и тази година ON! Graffiti ще бъде най-голямото графити събитие у нас.

Шест чуждестранни гости и най-добрите български професионалисти и млади графити артисти ще рисуват на над 17 стени на 21 и 22 септември.

Специален гост на ON! Graffiti 2013 е легендата със спрей SMUG, неслучайно определян като "графити артист от друга планета". Шотландецът, който идва за първи път в България, е известен с перфекционизма си спрямо детайла и мащаба в mural жанра - графити върху стена, таван или друга голяма повърхност, чиято основна характеристика е, че компонентите на повърхността, върху която се рисува (прозорци, врати и т.н.) са неразривна част от изображението.

Чуждестранните гости на ON! Graffiti 2013 са добре познатите на българската публика SLIDER - тази година с уникална бодиарт инсталация, както и SOTEN, BRUS, CAPARSO и OMSK, за чието участие организторите все още не искат да издават подробности. Рамо до рамо с тях ще се включат и най-добрите български артисти, които ще бъдат официално обявени в предстоящите дни.

ON! Graffiti зоната ще бъде разделена на две части, общо със 17 графити стени. И ако професионалистите ще демонстрират техника и талант на световно ниво и ще покажат темите, които ги вдъхновяват, то останалите участници в зоната ще рисуват по зададена тема и ще се състезават за уникалната награда – посещение във фабриката на гиганта производител – Molotow.