Иван Гарелов раздава автографи на Аполония

Авторът подчерта, че началото на книгата е свързано със Созопол, по-точно "с един месец август на 1976-а"

Десетки почитатели на тв журналиста Иван Гарелов се събраха за премиерата на неговата книга "Недалеч и неотдавна" (КК "Труд") във вторник вечерта в Созопол. Представянето бе част от програмата на 29-ите Празници на изкуствата "Аполония", пише в. "Труд"

"Първото ми постижение бе да седна да пиша, защото от дълго време разказвах разни истории, но само като сме на маса с приятели - разказа авторът с типичното си чувство за хумор. - Преди година и половина пак бяхме седнали така, този път с Михалис Гарудис и Любомир Левчев. И Любо ми каза: "Стига си разказвал, вземи да напишеш всичко това." Тогава наистина реших да седна и да пиша."

Авторът подчерта, че началото на книгата е свързано със Созопол, по-точно "с един месец август на 1976-а". А после прочете и откъси от нея и даде автографи. Много от темите в "Недалеч и неотдавна" са особено актуални днес, коментираха присъстващите.

В четвъртък "Аполония" продължава с "Любов по италиански", постановка на Снежина Танковска в НТ "Иван Вазов". По-късно вечерта е премиерата на документалния филм "Да разкриеш Саломе" на Найо Тицин.