Близо 75 000 посетили пясъчния фест в Бургас

Spirit of Burgas ще има свое издание и следващата година

Около 60 000 билета са продадени за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас от началото на юли месец до сега. С децата до 7 г., който посещават фигурите безплатно, общо посетилите фестивала стават 70-75 хиляди души.

"Интересът към пясъчните фигури тази година е огромен, тъй като темата е по-различна. Опитахме се да представим и хора и техните открития, които са допринесли за развитието на човечеството", каза директорът на общинското предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" Димитър Маджаров, предаде радио "Фокус".  

Фестивалът може да бъде разгледан до 30 септември, когато шестото му издание ще бъде закрито. Работното време е от 8.30 до 21.00 часа. Тази година темата бе "Алея на славата". Музикалният фестивал Spirit of Burgas ще има свое издание и следващата година, увери Маджаров. Това е един от успешните фестивали на града ни, категоричен бе той. Субсидията на общината за фестивала тази година бе намалена, но това е нормално, предвид наложилия се вече фест и ролята на общината, която е вече е по-скоро логистична, разясни Маджаров.

"Може би двудневният формат е бил малко недостатъчен на хората, но все пак фестивалът го има. Дано догодина се върнем във формат тридневен", призна той. Маджаров бе категоричен, че и тази година на фестивала е имало стилово разнообразие на музика и посетителите не са били по-малко в сравнение с други години. 
Започнала и работата по културната лятна програма на общината за следващия летен сезон. От сега изникват нови идеи и се правят планове за лято 2014.