Уволненият шеф на летището: Съжалявам, че не вдигнах заплатите

Оставям "летище Пловдив" в добро финансово състояние

„Оставям „Летище Пловдив” в много добро състояние. Тръгвам си спокоен и удовлетворен след 20-годишна работа на летището”. Това заяви доскорошният директор на аеропорта Дойчин Ангелов. В четвъртък следобед той получи писмо за уволнението си.

За нов директор се сочи Иван Карнабитов.

Дойчин Ангелов бе назначен за шеф на пловдивския аеропорт на 9 октомври 2009 г. с решение на тогавашния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Според Дойчин Ангелов едно от сериозните неща, които е успял да свърши, е откриването на целогодишни редовни линии. В момента функционират три полета всяка седмица от Лондон до Пловдив и обратно, както и два полета от Франкфурт до Пловдив и обратно. За 2012 година през пловдивския аеропорт са преминали над 90 хиляди пътници. Общо от стартирането на първата редовна линия през 2010 година досега са минали над 180 хиляди пътници. Пловдивчани и хората от региона разбраха, че има международно летище и къде се намира то, коментира Ангелов.

В този период се създаде и Фондът за развитие на летище „Пловдив”, в който има огромен потенциал и очаквам той също да бъде реализиран.”, заяви още отстраненият директор.

„Летище Пловдив” към настоящия момент е финансово стабилно дружество с много добра структура, в част от която е въведен стандарт ISO, както и атестационна система за оценка на качеството на труда. „Всички тези факти предпоставят едно много добро успешно последващо развитие, което се надявам, че колегите от новото ръководство ще успеят да доразвият. Единственото, за което съжалявам е, че за изминалия период въпреки усилията ми, не успяхме да повишим заплатите на персонала, но за сметка на това в дружеството не е имало съкращения и нарушаване на структурата и функциите му”, каза Дойчин Ангелов.