Цял град в безизходица! Кричим остава разцепен

Животът

11-09-2013, 13:48

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мост разцепи град на две, кмет и фирма си прехвърлят вината (СНИМКИ)

Строителят на моста се крие, кметът вдигнал ръце

Пети месец пешеходният мост в Кричим е в ремонт. Придвижването на хиляди хора е затруднено. Както Plovdivutre.bg вече писа достъпът до поликлиника, аптека, училища, църква, магазини, пазар е почти блокиран. За да се отиде до другия край на града, трябва да се мине през отдалечен автомобилен мост. След броени дни стотици ученици ще изминават дълъг път, за да се доберат до класните стаи. Децата ни ще са принудени да вървят близо до циганската махала, притеснени са родители. Пазарът умира, търговци затварят обекти, разказват местните. Ситуацията става още по-тежка и заради разкопани улици за прекарване на канализационна и водопроводна мрежа.

Кметът Атанас Калчев е вдигнал ръце. Положението е извън контрол, не знам кога съоръжението ще бъде готово, коментира той пред репортер на Plovdivutre.bg. По думите му на наетата строителна фирма се начисляват неустойки. Сега Калчев разчита на медиите “Надявам се да му стане неудобно от журналисти, това ми остана”. Последно кметът се е чул с управителя на “Булстрой и Ко” ООД преди 15 дни.

Вчера и днес Рангел Пиринчев изключва телефона си при многократно търсене от наш репортер. В средата на август пред Plovdivutre.bg строителят заяви, че мостът ще бъде готов преди началото на учебната година. Това не става. Съоръжението е затворено, няма работници, реконструкцията е стопирана. Причината за забавянето според строителя, пък и според кмета е, че ремонтът се оказал по-сложен от първоначално предвиденото. Към днешна дата обаче никой не знае и не казва кога мостът ще бъде достъпен за кричимци.

Срокът за довършване на дейностите по договор бе 15 юли. За ремонта са предвидени близо 150 хиляди.