Десето юбилейно издание на “Миден и Рибен Фест 2013"

Арт и Стил

13-09-2013, 08:33

Снимка:

kavarna.bg, архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цонко Цонев - най-добър кулинар на Х-то издание на Мидения и рибен фест 2013 /СНИМКИ/

Кметът на Каварна Цонко Цонев ще открие десетото юбилейно издание на “Миден и Рибен Фест 2013" със собственоръчно приготвен специалитет

В Каварна ще се проведе десетото юбилейно издание на “Миден и Рибен Фест 2013", съобщиха от пресцентъра на общината. 
Фестът ще продължи до 15 септември. По традиция кметът на Каварна Цонко Цонев ще постави символичното начало на фестивала със собственоръчно приготвен специалитет. С него ще мерят сили кметовете на Стражица и Горна Оряховица. Тримата кулинари ще демонстрират уменията си в 16.00 часа на площада в центъра на града. Дегустацията ще бъде поверена на жури с председател певицата Тони Димитрова и членове – изпълнителният директор на ИАРА Майдън Сакаджиев, председателят на Управителния съвет на Риболовно сдружение „Черноморски изгрев” Емил Милев, д-р Здравко Георгиев и съпругата му Кристияна Вълчева. Специален член на журито ще бъде актьорът Андрей Слабаков, който ще участва с два гласа. 

Тази година традиционният фестивал ще се реализира в рамките на проект, който Общината спечели чрез Местна Инициативна Рибарска Група “Шабла - Каварна - Балчик” по Оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” 2007-2013. 
Проектът „Миден и рибен фест Каварна – 2013 г.” е по мярка BG MIRG SH-K-B/2-2.1 „Преструктуриране и пренасочване на икономически дейности, по-специално чрез насърчаване на екотуризма, при условие че тези дейности не водят към повишаване на риболовното усилие” и е на стойност 56 862.02 лв. 
По време на атрактивния фестивал, каварненци и гости на града ще могат да опитат мидени и рибени специалитети, които ще се предлагат в специални сглобяеми дървени промотиращи павилиони в центъра на града, изработени със средства по проекта. Първата вечер фестът ще започне в 20.00 часа с концерт на Тони Димитрова и „5 сезона”. 
На 14 септември от 20.00 часа на сцената ще се качат Рафи, Ангел и Мойсей. 
На 15 септември от 20.00 часа българските рок групи „Отряд 13” и „Черно фередже” ще закрият фестивала.
В рамките на проекта, от 4 до 6 септември в Художествена галерия „Христо Градечлиев” се проведе живописен пленер „Каварна”, в който взеха участие именити художници. Като част от програмата на фестивала е и изложбата от карикатури на тема „Мидата и рибата в нашия живот“, която е подредена в ХГ „Христо Градечлиев“ и е отворена за всички жители и гости на града.