Цонко Цонев: Чигата победи шарана и пъстървата

Мисия Каварна

13-09-2013, 18:44

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цонко Цонев - най-добър кулинар на Х-то издание на Мидения и рибен фест 2013 /СНИМКИ/

Кметът на Каварна - най-добър кулинар на Х-то издание на Мидения и рибен фест 2013

Стартира Х-то издание на Миден и Рибен фест стартира в Каварна.

Тази година рибни специалитети Цонко Цонев приготвя заедно с кмета на Горна Оряховица – инж. Добромир Добрев, който  готви шаран на скара и на Стражица – Детелина Борисова, която подготви пъстърва. Домакинът Цонев изненада гостите с черноморска чига в специален френски сос от шалот, шампанско, сметана и девесил. Журито с председател Тони Димитрова бе категорично в оценката си и обяви за победител кмета на Каварна най-вече заради избора му на риба. Специален член на журито бе актьорът Андрей Слабаков, който  участва с два гласа.

На второ място бе класиран горнооряховския кмет Добрев, който приготви шаран, пълнен със суджук. Последна остана Детелина Борисова, кмет на стражица.

 Тази година традиционният фестивал се реализира в рамките на проект, който Общината спечели чрез Местна Инициативна Рибарска Група "Шабла - Каварна - Балчик" по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" 2007-2013.

Тази вечер концерт ще изнесат Тони Димитрова и група „5 сезона". Утре от 20.00 часа на сцената ще се качат Рафи, Ангел и Мойсей. На 15 септември от 20.00 часа българските рок групи „Отряд 13" и „Черно фередже" ще закрият фестивала.

Снимки тук.