Яна и Петко обявиха датата на сватбата си

Край на шушуканията!

Всички гости на сватбата на Петко Димитров и Яна Акимова бяха поканени на 12 октомври. Преди дни обаче, двамата изненадващо се обаждат на приятелите си, за да им съобщят, че сменят датата.

Петко Димитров и Яна сложиха край на шушуканията около предстоящата им сватба, като обявиха датата и кумовете. Тържеството ще се състои на 20 октомври и ще завърши с як купон в клуба на Петко.

Поканите скоро ще бъдат раздадени, а двамата изглеждат по-влюбени от всякога.

Сега и Петко, и Яня са на ваканция и предпочитат да мълчат за тържеството си. "Не съм в България. Засега няма да коментираме", написа в есемес танцьорката, пише изданието "За жената".

Кума на Петко и Яна ще е Дорина Стоянова - балерината от "Дансинг старс ", която спечели първото място в танцовото риалити с Ангел Ковачев. Между другото тя и певецът са поредната влюбена двойка от шоуто. Те обявиха връзката си през юни. По това време Деян Славчев-Део и Елена Добрикова също бяха разкрили връзката си.

Дорина и Яна се познават отдавна. И двете се занимават професионално с танци. Така някак естествено покрай тренировките и турнирите стават приятелки и в живота. Достатъчно големи, че Яна да я покани за своя кума.

Булчинска рокля май още няма. През лятото Яна заминава за Италия, за да разгледа бутиците там. Пробва модели на популярни модни къщи, но се връща в София без тоалет.

След две седмици - около 20 септември, двамата ще пътуват за Дубай. Целта този път е ваканция, а не шопинг. В арабското емирство ще бъдат с компания от приятели.

Сега Яна Акимова се занимава главно с подготовката за сватбата. Факт е, че вече не преподава латиноамерикански танци на деца в спортен клуб "Дъга". Въпреки че нейното име все още стои в интернет страницата на клуба. Говори се, че в момента тя търси подходяща зала и скоро ще открие собствено училище за танци.

Освен това Яна е човекът, който отговаря за хореографията на танцьорките в заведението на бъдещия си мъж в София от лятото. Всъщност това е времето, в което двамата потвърдиха, че са влюбени. Това се случи, след като Петко Димитров показа снимката в личния си профил във фейсбук, на която се вижда как танцьорката го целува по врата.

Слуховете, че са много близки, тръгват още по време на "Дансинг старс 3". А първи клюката за това пускат продуцентите. Екипът на предаването често им дава задачи. Например Нова тв излъчи кадри как двамата са на езда в конната база в Божурище, а след това - плуват много интимни в закрит басейн.

Все случки - интересни за зрителите, които в същото време помагат на шоуто да върви в определена посока.
Обичайна е тази практика за риалити форматите. Често психолози правят подробни анализи на играчите. Истината обаче е, че тази година е нямало време за тези неща. Защото повечето от участниците не са били ясни до последния момент.

Въпреки това и продуцентите от "Олд скул" на Нико Тупарев са изненадани, че от общо 15 танцови двойки в шоуто 3 са обявили, че имат връзка.

Акимова и Димитров наистина се запознават пред очите на цяла България през април по време на първата им тренировка в шоуто.

По това време Яна Акимова и Орлин Павлов май вече не са двойка. Певецът нито веднъж не е бил в публиката по време на третия сезон на предаването. Точно тогава тръгват слуховете за тяхната раздяла, която се случи на 5-ата година от връзката им. Казват, че това е първата година, в която могат да се проявят сериозни препятствия пред двойката.

Павлов обяви края на връзката им през юли в сутрешния блок "Събуди се" по Нова тв. "В момента нямам човек до себе си. Достатъчно е. Да затворим тази тема", каза тогава той.

Раздялата им никак не е изненадваща. От доста време двамата се движеха в отделни компании, а в личните си профили във фейсбук качваха снимки от различни места.
Факт е, че двамата не са заедно от началото на годината. Между другото горе-долу от това време живеят и разделени.

Последният път, в който се появяват публично заедно, е на финала на "ВИП Брадър" преди една година. Тогава изпълнителят спечели риалити формата, а Яна се качи на сцената и го целуна пред очите на всички.

Съвместният им живот започва в края на 2008 година, когато двамата участват като двойка и излизат като победители в първия сезон на "Дансинг старс" по Би Ти Ви. По това време Яна има друго гадже - професионалния танцьор Атанас Гендов. В шоуто той беше партньорът на певицата Алисия. Тогава Гендов и Акимова официално прекратиха отношенията си след края на шоуто. Случайно или не и тази връзка на Яна продължава 5 години.

Петко Димитров има един провален брак зад гърба си - с Мария Игнатова. От понеделник заедно с Александра Раева тя ще води втория сезон на "Х фактор" у нас.

Димитров и Игнатова имат син - 5-годишния Виктор. "Разбираме се по-добре сега в сравнение с времето, когато бяхме двойка. Тогава бяхме млади и всеки искаше да покаже своето надмощие във връзката ни. Вече гледаме по-трезво и по-спокойно на всичко. Тя е жената, която ме дари с най-хубавото нещо, което имам", казва Димитров за Игнатова, с която се разделят още когато Виктор е бебе. Няколко месеца след това Петко има кратка връзка и с певицата Преслава.

Най-дълга от връзките му е тази с Ели Гигова - дъщерята на бизнесмена Николай Гигов, близо 4 години. Двамата обаче не живеят заедно от февруари миналата година. Тогава тя заминава за Брюксел, за да работи в Европарламента като част от екипа на депутатката Илияна Йотова. Сега обаче става тв водеща - от понеделник заедно с Любо Нейков ще води новото комедийно предаване "Голата истина" по Би Ти Ви.