Атака пропуска гласуването на вота на недоверие

Парламентарната група на "Атака" ще е в Брюксел при гласуването на вота на недоверие

"За съжаление аз и колегите ми няма да сме на заседанието следващата седмица. От вторник до петък ще бъдем в Брюксел, където имаме срещи с колеги от партии, подобни на нашата, във връзка с бъдещ алианс", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров за bTV и допълни, че "присъствието в парламента не е игричка, а е отговорност".
В отговор на въпрос как би гласувал, ако имаше възможност да присъства в залата, лидерът на "Атака" отговори: "По съвест. Вотът на недоверие е "абсолютно демократична процедура", "Внасят се вотове, знае се, че няма да минат, но поне предизвикват дискусии".
"ГЕРБ си промениха вижданията в крачка – не смятам, че наличието на Министерство на инвестиционното проектиране е повод за вот на недоверие", обясни Сидеров, но допълни също, че според него министерствата са прекалено много.
На въпрос относно позицията на парламентарната му група за кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС, Сидеров коментира уклончиво "Парламентарната група беше против назначението на Пеевски, оценката е ясна", но не пропусна да прокара разделителна линия между "персоната Пеевски и неговото предлагане за шеф на ДАНС".
"Не съм го видял в действие. Представете си, че той беше станал един добър шеф на ДАНС. Трудно е да си съставиш мнение преди един определен период на работа, след който да теглиш чертата. ГЕРБ назначаваше физкултурници, които ставаха шефове на агенции. Един физкултурник може да стане и добър управленец, но трябва да получи шанс", посочи лидерът на "Атака".
Според лидерът на "Атака" кабинетът "Орешарски" ще остане на власт само, ако не изпадне в изолация в парламента и ако "върши правилните неща в интерес на българската икономика и социална система".
Сидеров заяви също, че е посочил като пример на премиера Пламен Орешарски унгарския му колега Виктор Орбан. "Той прекъсна всички порочни връзки с МВФ и Световната банка, пребори се с монополите. Орбан е примерът, който трябва да се следва", категоричен е той.