Борисов призова за толерантност на изборите в Гърмен

Изборите идват и си отиват, но вие трябва да продължите да живеете заедно. Затова призовавам участниците в изборите за кмет на община Гърмен за толерантност по време на кампанията.

Това заяви днес председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, пред над 300 души в центъра на гърменското село Рибново - един от бастионите на ДПС
Борисов представи пред жителите на селището кандидата на ГЕРБ за кмет на Гърмен Верхад Ислямов, който е начален учител и зам.-директор на училището в родното си село Дебрен. Лидерът на партията се обърна към медиите с въпрос, дали не виждат съглашателство между ДПС и останалите партии, тъй като срещу ГЕРБ има само един кандидат и той е от ДПС. Всички други са се отказали да издигнат кандидат за кмет на община Гърмен.

Борисов каза още, че масово се уволняват хора на ГЕРБ, които отказват да бъдат в структурата на ДПС или да гласуват за ДПС.

„Има голям страх сред населението. В тези региони има твърде голям страх, а виждате колко много неща са направени. За всички стана ясно, че „Атака" е партията, която дава властта на БСП и ДПС да управляват", сподели Борисов.

"Оценката ми за това правителство е слаб две", заяви Борисов по време на посещението си в село Дебрен. Той уточни, че няма сфера, в която може да им постави по-висока оценка. Борисов изрази убеждението си, че страхът, който се насажда от ДПС, ще изиграе много лоша шега. Според Борисов в този район най-добре се развиват пчеларство, скотовъдство и туризъм, а това управление ще съсипе всичко, започвайки от автомагистрала „Струма".

Бойко Борисов представи кандидата от ПП ГЕРБ Верхад Ислямов пред жителите на село Дебрен. На централния площад присъстваха над 150 жители на селото. Борисов ги призова да отидат и да гласуват на изборите.

Борисов се превърна в случайната атракция на сватба в центъра на Гърмен. При пристигането си в центъра на селото, където Борисов и кандидатът за кмет от ГЕРБ Верхад Ислямов имаха среща с граждани, гостите на сватбата го видяха и с бурни възгласи го поканиха да се присъедини към сватбеното тържество.

Борисов обяви, че дарява пари на младото семейство, за да им върви в живота и им пожела съвсем скоро да си имат рожба. Гостите на сватбата аплодираха Борисов и огласиха площада на селото с викове – „Бойко, Бойко". Борисов разговаря с много от хората и над половин час раздаваше автографи и се снимаше с всички.