БСП трябва да изчисти своята лява идентичност

В Националния дворец на културата стартира проектът на Георги Първанов за дискусионни клубове в цялата страна.

Дискусия за актуални проблеми на обществено-политическото развитие на България по инициатива на Георги Първанов, президент в периода 2002 - 2012 година, стартира днес в НДК в столицата, предаде БНТ. Форумът, който е под мотото „Български дебати: За националния успех”, започна при голям интерес в пълната зала 6 на НДК. 

Сред присъстващите са министри от кабинета на Сергей Станишев в периода 2005 – 2009 - Асен Гагаузов, Евгений Желев, Румен Петков. Присъстват и депутатите от Коалиция за България Кирил Добрев и Таско Ерменков, евродепутатът Ивайло Калфин, кметът на Перник Росица Янакиева, Татяна Дончева. На дискусията са още: проф. Николай Овчаров, ген. Румен Миланов, Светлана Шаренкова от Форум „България – Русия”, естрадният певец Бисер Киров и др.
„Дискусията трябва да сложи началото на един процес на създаване на мрежа от национални клубове. Съвпадението с Деня на Независимостта не е търсен съзнателно”, заяви Първанов при откриването на форума. „Този ден е повод да разсъждаваме върху българската независимост”, допълни той.