23 септември: Есенно равноденствие

Хороскоп

22-09-2013, 12:50

Снимка:

IPPA; Daily mail

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празнично меню за есенното равноденствие

Слънце във Везни, Луна в Телец

Седмицата започва с нов космически и природен цикъл - в полунощ, на 22 септември настъпва Есенното равноденствие.в природата растежът и плодовитостта достигат своя предел и настъпва период на забавяне, разпад и покой. Символично този момент се отъждествява с пълнолунието, а през настоящата есен предстои кулминацията на много от започналите в близко и далечно минало процеси , които ще изискват изясняването и взимането на важни за бъдещето ни решения. 

Слънцето навлиза във Везни-знакът на равновесието и хармонията, макар че с предстоящата в края на месеца тау-квадрагура с Уран и Плутон, те ще се окажат трудно постижими. Малко преди това, още в края на настоящата седмица, господарката на Везни - Венера, ще навлезе в страстна конфронтация с Марс, което ще внесе сериозна доза напрежение в личните взаимоотношения. Позицията на Венера е слаба в Скорпион, така ще се чувстват вероятно и дамите. Силните страсти и емоционалните изблици, по скоро ще навредят на хармонията в партньорството. Желанията ще се окажат далеч от реалността и  въпреки, че причините за удовлетворение от партньора ще бъдат по-малко от подовите за доволство, е разумно да не допускаме да изглаждаме това противоречие посредством конфликт. Венера, макар и слаба ще получава подкрепата на Юпитер, което подсказва, че етиката, моралните принципи и по-широките философски възгледи за живота, ще бъдат далеч по-верен ориентир във всяка между-личностна ситуация, от чисто емоционалните усещания и реакции.

Всичко това обаче предстои през седмицата, а днес е празник на Земята и време, в което да изразим благодарност за богатството от плодове и багри, с които тя щедро ни дарява. В почти всички народи по света съществуват религиозни обреди, които почитат равноденствието като момент с особено значение, символизиращо плодородието, равновесието и мъдростта. А и Луната в Телец ще ни помага и предразполага към спокойствие и доволство от простичките земни радости. Опитайте се да прекарате този ден в пълна хармония със себе си и светът около вас. Есенното равноденствие е сред най-енергийните дни в годината. Емоциите, ритуалите, действията, мислите и постъпките ни през този ден оставят силен отпечатък в астралния свят и могат  да заредят с енергия битието ни за следващите три месеца. Ако имате възможност, разходете се сред природата, порадвайте се на пъстротата и щедростта и, отнесете даровете и у дома за да се изпълни и той с изобилие.

Светлината и Тъмнината се намират днес в абсолютно равновесие, а денят започва да отстъпва място на нощта. Това е мигът, в който всички активни процеси в природата пре-настройват посоките си  навътре. Сега е момента да се обърнем навътре към себе си и своята същност, да потърсим сила от вътрешните си ресурси и да определим посоката пътищата за нашето духовно израстване и усъвършенстване. Уютът и хармонията са важно условие, за разгръщането на тези процеси. Отделете си достатъчно време за да изпълните с тях всяка клетка от съществото си, но не забравяйте да ги споделите , с хората, които са близки на сърцето ви и на чието присъствие в живота си държите.