Съкращенията в пристанището са заложени от държавния оператор

Животът

23-09-2013, 11:40

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съкращават 117 служители от Пристанище-Бургас

Голям брой служители от администрацията са били пренасочени към терминала за насипни товари

Концесионерът на пристанище "Бургас Запад" оптимизира състава си и съкращава 117 души от наличния персонал в терминала.

"Предпоставките за това са заложени още от държавния оператор на порта. Непосредствено преди договора за концесия голям брой служители от администрацията на държавното предприятие са били пренасочени към терминала за насипни товари. Пренасочването е било изкуствено, без служителите да имат някакви преки трудови задължения там", казаха БМФ "Порт Бургас".

Естеството на работата в терминала изключва наличието на многобройна администрация. Там се извършват  товаро – разтоварни дейности, в които са ангажирани работници със специализирана квалификация, различна от тази на административните служители. 

"Освободените от работа ще са в пъти по-малко от възможностите, които дават условията на договора за концесия. В Агенцията по заетостта – Бургас  за съкращение са обявени 117 души от наличния персонал на дружеството. Предложено е на всеки един от предвидените за съкращение служители прекратяване на трудовото правоотношение срещу обезщетение от 4 брутни заплати вместо законоустановеното обезщетение от една заплата при съкращение в щата по реда на чл. 328 от Кодекса на труда", казаха още от дружеството.