Зловещ рекорд! 65 пожара само за 24 часа в Пловдивско

Крими

26-09-2013, 10:38

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От 11 години насам не е имало толкова сигнали в един ден

65 сигнала за пожари са получени само в рамките на последните 24 часа на територията на Пловдив и областта. Изминалото денонощие бележи абсолютен рекорд. От лятото на 2002г. не е имало толкова пожари в един ден, уточнявят пожарникарите, съобщава Дарик.

Всички налични дежурни екипи и пожарни автомобили от 11-те служби на Пожарна и аварийна безопасност в областната дирекция са гасили непрекъснато през вчерашния ден, имало е немалко огнени ситуации и прeз нощта.

Повечето сигнали са за подпалване на сухи треви, стърнища и храсти, но заради вятъра огънят се разпростира много бързо и обстановката се усложнява.

Според разследващите в по-голямата част от случаите става въпрос за умишлени палежи. Хората палят сухите треви и стърнищата, за да прочистват нивите преди есенната обработка, което създава много опасни пожарни ситуации.

През нощта са горели и три къщи в Столипиново. По първоначални данни, умишлено са били подпалени автомобила и къщата на ромски лихвар на ул. "Крайречна", откъдето огънят се е разпространил и върху съседните къщи.