Ефектът на “Промяната” в спорта

Новините

29-05-2024, 13:14

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Красен Кралев, депутат от ГЕРБ и бивш министър на спорта

Ефектът на “Промяната” в спорта!

Ментето спортен министър - шофьорчето Митко, афишира създаването на две нови пилотни програми „Спортът – начин на живот“ и „Спортен час“. Индикативната стойност на средствата, предвидени за реализиране на програмите, са съответно 500 000 лв. и 1 000 000 лв.

При встъпването в длъжност на Георги Глушков като министър, се установи, че в бюджета на ММС за двете програми не са осигурени средства за тяхното финансиране. Една голяма измама! Обявяваме революционни програми, а парите ги няма. “Вдигаме парите на федерациите”- но се оказва, че те получават по-малко от преди! “Вдигаме парите на клубовете с 10%”, но не сме сключили договори с тях 4 месеца.

Добре, че беше екипът на Георги Глушков, че да започне да влиза някой лев в касите на клубовете по средата на годината.

По времето на “лошите” от ГЕРБ парите на клубовете се вдигнаха със 100% и всички програми бяха обезпечени кадрово и финансово !

Договорите се сключваха навреме и парите идваха тогава, когато клубове и федерации имаха нужда от тях! Имаше пари за инвестиции в спортната инфраструктура, без да се иска самоучастие на спортните организации! Имаше програми за футбола, баскетбола и волейбола, които “Промяната” спря. Имаше пари за маратони и масов спорт, които ментетата министри спряха.

Имаше програми за финансиране на женската борба, женския бокс и каратето, които ни донесоха златни олимпийски медали и които Гела и Шофьорчето спряха…

Парите в Национална Спортна База отидоха за софтуер, разработен за складова база, а тези от програмата за превенция на хазарта в близка до Руди Гела магазинерка от столичен мол.

Парите за реклама на Тотото потънаха в софийското метро… Такива са министрите на “Промяната”!

Руди Гела уж се бореше срещу корупцията в спорта, а се оказа най-корумпираният министър!

Шофьорчето Митко правеше нови безсмислени програми, написани от заместника му, обвинен в корупция, но се оказа, че няма пари за тях!