Търсят видео от убийството на Боби Райнов

Ключов свидетел от вечерта на убийството на Боби Райнов, в столичния квартал „Овча купел", се е появил на финала на делото

На днешното заседание са разпитани четирима от съседите на Айтавите, в чиято къща се разиграла трагедията, пише news.bg.

Една от свидетелките - скараджийката Василка, разказа, че Боби е издъхнал в ръцете на нейния съпруг. Тя обаче не видяла нищо от фаталната нощ, не знае какво е видял и мъжът й Христо.

За да се изясни знае ли нещо или не, той ще бъде привикан на разпит на 18 ноември, когато е и следващото заседание по делото.

Друга изненада се оказа и видео, изпратено от майката на убитото момче на адвоката, който ги представлява в процеса. Част от материала показва възрастен човек, който разказва, че е снимал с мобилния си телефон клип.

Засега обаче не е ясно по кое време е заснето въпросното видео, дали на него се вижда самото убийство или показва времето след това.

Припомняме, за убийството са подсъдими трима души. Първоначално, за клането обвинения получиха четирима, но до подсъдимата скамейка стигнаха с един по-малко, защото един от тях - Славчо Димитров - бе намерен обесен в килията си няколко месеца след инцидента. За жестокото убийство ще отговарят Здравко Симеонов, Трайко Филипов и Траян Георгиев.

Според обвинителния акт тримата са убили умишлено бившия футболист Боби Райнов като са му нанесли многократни наслагващи се удари в главата. Кървавата драма се разигра през юли 2010, на границата между "Факултета" и "Овча купел", когато тълпа от 100-ина цигани нападнала Райнов и още двама негови приятели.