Виж програмата на Стрийт арт фест

Мисия Пловдив

27-09-2013, 07:25

Снимка:

Христо Андонов

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подлезът на Баня Старинна окъпан в ярки цветове (снимки)

Уличните забави продължат три дни

На 27, 28 и 29-ти септември ще се проведе второто издание на Стрийт Арт Фест Пловдив. Официалното откриване ще бъде от 11 часа днес с участието на зам.-кмета Стефан Стоянов.

През всички дни на фестивала забавлението започва от 10:00 и продължава до 19:00 часа.

По време на светлата част от деня фестивалът ще има няколко сцени:

Художествено оформление на фасадите на сградата на Драматичен театър Пловдив и сградата на РТВЦ Пловдив. Участници в пресъздаването на виртуозните произведения на изкуството ще бъдат най-добрите и изявени български таланти, които имат вече зад гърба си многогодишен стаж, многобройни участия в България и в чужбина, част от които вече световно признати в тези среди, като например: Erneste Nasimo, Esteo, 140 Ideas и други.

Работилници за малки и големи - тук участие ще вземат артисти, които са отдали част от ежедневието си в ръчно изработване на уникални бижута, чанти, шапки, кукли, подвързии за книги и учебници, картички, сувенири, дрехи и други потребни предмети и  аксесоари в нашето ежедневие. Освен приложно ще има и работилнички за изящно изкуство: рисуване на портрети, пейзажи, рисуване с пръсти, рисуване с пясък и други. Предимно работилничките ще са за деца. Всички знаем, че децата имат неизчерпаема енергия и любопитство, а изобразителното изкуство е един уникален помощник в развитието на интелекта им, насърчава творческото и критичното мислене, придава самочувствие е и страхотно лекарство за облекчаване на  стреса и за малки и големи.

И за да е пълна програмата и да има три дена веселба под знака на младежкото творчество на 27- ми от 22:00 часа ще има пре-парти в клуб Грамофон с участието на кръстника на пловдивската ъндърграунд музика и майстор на скреча неповторимия – Skill. На 28-ми вечерта от 22:00 пак в същия клуб ще има колаборация на местни и специални гости за фестивала DJ-и, които ще ни отведат в различните измерения на музикалното възприятие и ще заредят гостите с още повече еуфория и адреналин.

За завършек на събитието организаторите са подготвили специална изненада, която пазят в дълбока тайна и ще ни я разкрият от 18:00 часа в неделя.